Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ولی فقیه در کردستان روز چهارشنبه در نشست آغاز بکار  شعبه انجمن اهدای عضو ایرانیان در استان اظهار داشت: در دین مبین اسلام بر حفظ جان و مواظبت از خود بارها تاکید شده اما در هنگام مرگ مغزی و زمانی که امیدی به بازگشت فرد و حیات دوباره وی نیست واجب و جایز است که با اهدای اعضا نجات‌بخش زندگی دیگران شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت الله سید محمد حسینی شاهرودی با اشاره به اینکه اهدای عضو از لحاظ شرعی مشکلی ندارد، تاکید کرد: برخی ذهنیات، تعصبات و امید به حیات دوباره فرد دچار مرگ مغزی از سوی خانواده وی مانع از اهدای عضو شده است.

وی نهادینه کردن  فرهنگ اهدای عضو را ضروری اعلام کرد و افزود: بستر ایجاد این امر در استان باید فراهم شود.

استاندار کردستان هم در این جلسه  بر ضرورت ایجاد زیر ساخت‌های لازم برای امکان پذیر شدن اهدای عضو در استان تاکید کرد و تاسیس این انجمن در کردستان را گام اول و یک اقدام ضروری برای فراهم شدن بسترهای لازم و فرهنگ سازی در این زمینه دانست.

بهمن مرادنیا با بیان اینکه متاسفانه سالانه به دلایل زیادی تعدادی از افراد دچار مرگ مغزی می‌شوند که اعضای آنها قابلیت پیوند به بیماران نیازمند را دارد، افزود: ایجاد زیرساخت های لازم برای فراهم شدن پیوند عضو می تواند گامی مهم در ترویج این امر انسانی و خداپسندانه باشد.

وی استفاده از ظرفیت روحانیون، هنرمندان، فرهنگیان و گروه‌های مرجع در راستای تشویق مردم برای اهدای عضو افرادی از خانواده شان را که دچار مرگ مغزی شده‌اند را خواستار شد و یادآور شد: همه ما موظفیم در این راه گام‌های استواری برداریم و برای ارتقای شاخص اهدای عضو در کردستان بکوشیم.

امام جمعه سنندج نیز با تقدیر از خدمات ارزنده کادر بهداشت و درمان در ایام کرونا اظهار کرد: جامعه پزشکی با ایثار و از خودگذشتگی در این روزهای سخت یاور مردم هستند و اقدامات آنان  شایسته تقدیر است.

ماموستا فایق رستمی خدمت به بشریت را از جمله رسالت عمده روحانیون و علما برشمرد و گفت: امیداست فرهنگ اهدای عضو در استان نهادینه شود و روحانیون هم در سنگر مسجد و جامعه برای ترویج این امر از هیچ کوششی دریغ نخواهند کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم با بیان اینکه یکی از مهمترین نیازهای استان ایجاد  زیرساخت‌های مرتبط با پیوند اعضا است، اظهار داشت: اولین اهداکننده عضو استان در سال جاری  پسر جوان ۲۰ ساله‌ای بود که بر اثر سانحه تصادف دچار ضایعه مرگ مغزی شده بود.

دکتر فرزین رضاعی با بیان اینکه اعضای بدن این جوان دچار مرگ مغزی، جان هشت نفر را از مرگ نجات داد و به آنها زندگی دوباره بخشید، افزود: عمل جداسازی اعضا و پیوند در بیمارستان سینای تهران روز گذشته انجام شد.

وی به هدف راه‌اندازی شعبه انجمن اهدای عضو ایرانیان و اهمیت موضوع در استان اشاره کرد و اظهار داشت: باتوجه به اینکه اهدای عضو افراد دچار مرگ مغزی زندگی بخش افراد دیگری می‌شود بنابراین با اهدا، فرصت دوباره زندگی کردن را به دیگران ببخشیم.

 رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه ایران،  یکی از پیشروترین مقررات در خصوص اهدای عضو را  دارد، افزود: با این وجود هنوز نسبت به دیگر کشورهای جهان در این شاخص در  رتبه پایینی قرار داریم.

رضاعی، نجات جان انسان‌ها با اهدای عضو  را کاری بسیار ارزشمند و از بار معنوی بالایی برخوردار دانست و گفت: در حال حاضر ۲۵ هزار نفر در کشور در لیست انتظار پیوند هستند و هر روز ۱۲ بیمار به علت عدم دریافت عضو فوت می‌کنند.

 وی یادآور شد: سالانه چهار هزار مرگ مغزی در کشور رخ می‌دهد که قابلیت اهدای عضو دارند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه شایعترین علت مرگ مغزی در کشور تصادفات جاده‌ای است گفت: با رضایت کامل خانواده فرد دچار مرگ مغزی از اهدا کنندگان داوطلب استقبال می‌شود و مشکل خاصی برای پیوند اعضا وجود ندارد.

 رضاعی با اشاره به اینکه مرگ مغزی ظاهری شبیه به کما دارد، ادامه داد: امکان بهبود فرد مبتلا به مرگ مغزی وجود ندارد و براساس فتوای علما این فرد دوباره زنده نخواهد شد.

وی با اشاره به میانگین شاخص اهدای عضو در کشور این امر را ۱۱.۸ عنوان کرد و گفت: میانگین شاخص اهدای عضو در کردستان ۲ است و رتبه ۲۸ را در این خصوص نسبت به سایر استان‌ها داریم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: اعضای بدن ۴۱ بیمار مرگ مغزی از سال ۸۳ تاکنون در استان اهدا شده که از این تعداد ۲۴  نفر مرد و ۱۷ نفر زن بوده است.

دکتر رضاعی با بیان اینکه افرادی که دچار مرگ مغزی می‌شوند تنها ۷۰ درصد آنها قابلیت اهدای عضو دارند، افزود: فقط ۲۵ درصد بیماران مرگ مغزی به اهدای عضو می‌رسند که مهمترین علت اهدا نشدن عضو، عدم استقبال و رضایت خانواده‌ها است.

وی با بیان اینکه ترویج و نهادینه کردن امر اهدای عضو،   لازمه فرهنگ سازی است گفت: در حال حاضر اهدای عضو در استان کردستان به علت عدم اعتقاد به مرگ بیمار تا زمان ایست کامل قلبی، ترس از سرزنش دیگران، ترس از مثله شدن و  اعتماد به معجزه، کمتر از حد استاندارد است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان، ارتقای شاخص اهدای عضو از عدد ۲ به ۵ را مهمترین هدف دانشگاه علوم پزشکی استان اعلام کرد و افزود: ارتقای دانش همه سطوح جامعه درباره مرگ مغزی، آموزش نحوه شناسایی کامل افراد مرگ مغزی شده، همراه نمودن خیرین و رسیدگی به مشکلات خانواده اهدا کننده عضو از جمله این اهداف است.

 در پایان این جلسه اعضای هیات امنای شعبه اهدا عضو ایرانیان در استان کردستان انتخاب شدند.

برچسب‌ها ویروس کرونا سنندج اهدای عضو بهمن مرادنیا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا سنندج اهدای عضو بهمن مرادنیا ویروس کرونا سنندج اهدای عضو بهمن مرادنیا دانشگاه علوم پزشکی کردستان شاخص اهدای عضو دچار مرگ مغزی عضو ایرانیان اهدای عضو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۶۸۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از هزار واژه پرکاربرد زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود احمدی افزادی رایزن فرهنگی ایران در بلغارستان به دعوت رییس دانشگاه سیریل و متدوئوس شهر تاریخی ولیکوترنوا عازم این شهر شد و در یک سمینار علمی و تاریخی در حضور جمعی از دانشجویان و استادان این دانشگاه به بیان ویزگی های تاریخ و تمدن ایران پیش از اسلام و نقش و تاثیر ایرانیان در تمدن جهانی و نیز جایگاه ایران و ایرانیان در ماندگاری و آزادی یهودیان در طول تاریخ پرداخت.

احمدی در این سمینار علمی که با حضور معاونان دانشگاه و تنی چند از روسای دانشکده ها و نیز دانشجویان علاقمند برگزار شد، به بیان تاریخ دینداری و ویژگی های دین ایرانی پرداخت و گفت: ایرانیان هیچگاه در طول تاریخ بت پرست نبوده اند. دین ایران باستان و شخص زرتشت به عنوان یکی از قدیمی ترین ادیان و پیامبران جهان در بسیاری زمینه ها پیشرو بوده اندو شعار پندار نیک و گفتار نیک و کردار نیک در واقع شعار همه پیامبران از موسی و عیسی تا پیامبر اسلام بوده است.

رایزن فرهنگی کشورمان گفت: از منظر علمای ادیان دین از ابتدا تا به انتها یک خط سیر واحد اما رو به رشد دارد و همه انبیا برای گفتن یک مطلب و یک موضوع ولیکن با بیان های متناسب با زمان خویش آمده اند. قرن ها قبل از آیین های بودایی و کنفسیوسی و تائویی و حتی قبل از آیین های هند، زرتشت پیام آور صلح و دوستی و محبت و آزادی بوده است و ایران مهد ازادی و گفتگو بوده است. در زمانی که بسیار از اقوام بواسطه خونریزی افتخار می کردند ایرانیان افتخارشان ابادی و حفظ محیط زیست و همنوع دوستی بوده است.

وی افزود: تاریخ گواه آن است که ایرانیان نقش بسیار ارزنده و موثری در آزادی و احترام برای همه ادیان و بویژه یهودیان ایفا کرده اند و زمانی که یهودیان اسیر در بابل تاریخی بوده اند کوروش هخامنشی به آنها آزادی و اختیار داد تا به هرکجا می خواهند بروند. سرزمین ایران مهد آزاد اندیشی و حکمت الهی است. کتیبه تاریخی فرمان ازادیبخش کوروش امروز نشانه منحصر به فرد تمدن درخشان ایرانی در جهان است.

رایزن فرهنگی کشورمان گفت: توجه به نور و اتش در ایران باستان به عنوان نمادهای خداوند یکتا مطرح بوده است و ایرانیان به نور و آتش به عنوان مظهر پاکی و راستی نگاه می کردند و این نماد حتی در شاهنامه نیز آمده است؛ درجاییکه سیاوش باید پاکی خود را از طریق عبور از روی آتش نشان دهد و این کار را نیز می کند.

وی افزود: نمادهای عمو نوروز و ننه سرما و نیز چهارشنبه سوری و شب یلدا نیز از جمله میراث های کهن ایرانی هستند که با ورود به دیگر فرهنگ ها بتدریج تبدیل به بابانوئل و بابا مارتا و شب کریسمس شده اند. ازینرو باید گفت که باورهای ایرانی باورهای جهانی هستند و میراث جهانی محسوب می شوند.

احمدی گفت: ایران بعد از اسلام به ویژه دانشمندان زیادی به دنیا معرفی کرده است. میراث فکر بوعلی سینا، فارابی، خواجه نصیر الدین طوسی، رازی، ملاصدرا تا حافظ و سعدی و مولانا و فردوسی و عطار و خیام و ده ها و ده ها شخصیت دیگر همه نشانگر عظمت و اهمیت این تمدن بزرگ است.

رایزن فرهنگی کشورمان ادامه داد: تمدن ایرانی و تمدن بلغار با هم قرابت و پیوستگی تاریخی دارند و خان اسپاروخ به عنوان موسس بلغارستان بزرگ خودش یک ایرانی با اسمی ایرانی است و بیش از هزار واژه فارسی در زبان امروز بلغاری وجود دارد که ریشه های انتقال آن به زبان های واسط عربی و یا عثمانی برنمی‌گردد بلکه کاربست و شکل زبانی آنها نشان می دهد که این واژگان مستقیماً در طول تاریخ باستان از سرزمین مادری ایران به بلغارستان آمده اند.

در پایان این برنامه مراسم پرسش و پاسخ برگزار شد و دانشجویان سوالات خود را پرسیدند از جمله تعدادی از دانشجویان درباره علت دشمنی رژیم صهیونیستی با ایران سوال کردند که رایزن کشورمان پاسخ داد صهیونیست ها در طول تاریخ هر جا توانسته اند نفوذ کنند و منابع مالی یک کشور را به یغما ببرند انجام داده اند و تنها زمانی که نتوانسته اند این کار را بکنند در زمان جمهوری اسلامی ایران است که با نهضت بیداری ایجاد شده در کشورهای مسلمان که ریشه اش در نهضت اسلامی ایران بوده است، نه تنها نتوانسته اند یغماگری تاریخی خودشان را استمرار دهند بلکه چهره غاصبانه و نژدپرست شان در سرزمین های اشغالی فلسطین نیز رو شده و ملت های جهان اسلام یکپارچه در مقابل شان ایستاده است وانها این بیداری را از چشم ایران اسلامی می دانند.

کد خبر 6100523 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • بیش از هزار واژه پرکاربرد زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند
  • کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان
  • لحظه اهدای گل به رئیسی در جشن دختران آرمانی + ویدئو
  • اهدای عضو در مشهد جان ۳ بیمار را نجات داد
  • کشاورزی و سیستم‌های آبیاری ایران باستان
  • فال حافظ امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • بهترین بروکر بازار فیوچرز برای ایرانیان
  • استخدام ۵ عضو یک خانواده در صداوسیما
  • اجرای پویش «سلامت دهان و دندان» در کردستان آغاز شد
  • رویداد ملی مساله محور «شروع» در دانشگاه کردستان آغاز شد