Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@16:56:16 GMT

افزایش ۶۶درصدی اهدای عضو در ایران نسبت به سال گذشته

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۴۵۵۵۱

افزایش ۶۶درصدی اهدای عضو در ایران نسبت به سال گذشته

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، در نخستین همایش برخط شعب انجمن اهدای عضو ایرانیان، آخرین دستاوردهای علمی و عملیاتی کشور در حوزه اهدای عضو بررسی و راهکارهای جلب مشارکت عمومی در این عرصه، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در این همایش که به صورت برخط و با شرکت مدیران عامل 20 شعبه انجمن اهدای عضو ایرانیان برگزار شد، رئیس هیات مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان براستفاده حداکثری از ظرفیت های علمی، فرهنگی و رسانه ای استانها، برای ترویج فرهنگ اهدای عضو تاکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 علی نوبخت هدف اصلی از تشکیل انجمن اهدای عضو ایرانیان را تسریع در روند اهدای عضو برشمرد و گفت: براساس تفاهم نامه همکاری با وزارت بهداشت، علاوه بر فرهنگ سازی در حوزه اهدای عضو، وظیفه آموزش، نظارت، ایجاد زیرساخت، تحقیقات و نیز حمایت از خانواده بزرگ اهدای عضو کشور به انجمن اهدای عضو ایرانیان واگذار شده است.

رئیس هیات مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان، نقش شعب را در پیشبرد اهداف انجمن بسیار مهم ارزیابی کرد و از مدیران عامل شعب خواست با مراکز فراهم آوری و پیوند دانشگاه های علوم پزشکی همکاری مستمر داشته باشند.

 کتایون نجفی زاده مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان نیز از افزایش 66 درصدی اهدای عضو در ایران نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان نیمه اول، 446 مورد اهدای عضو در کشور انجام شده که نسبت به سال گذشته( با 269 مورد) 66 درصد رشد نشان می دهد.

وی در عین حال تصریح کرد: به علت شیوع کرونا، آمار اهدای عضو در پارسال نسبت به سال قبل از آن 53 درصد افت داشت و ما همچنان نسبت به آمار 574 موردی قبل از شیوع کرونا، افت 22 درصدی را شاهد هستیم.

عضو کارگروه  پیوند اعضای سازمان جهانی بهداشت (WHO)، به پیشینه موفق اهدای عضو در ایران اشاره کرد و گفت: در طی 22 سال گذشته روندی رو به رشد را طی کرده ایم، چنانکه میزان شاخص اهدای عضو از ۰.۲ در سال1379 به ۱۰.۹  درصد در سال جاری افزایش یافته است.

وی بازگشت حدود ۷۰ هزار ایرانی به زندگی با پیوند عضو، ذخیره‌ی ارزی 250 هزار میلیارد تومانی ناشی از بومی سازی اهدای عضو و افزایش نیروهای کارآمد با ورود نیروهای بازتوان یافته را از مهمترین دستاورد های اهدای عضو در ایران برشمرد.

کتایون نجفی زاده شعب را بازوی اجرایی انجمن برشمرد و با اشاره به فاصله معنی دار اهدای عضو در مناطق مختلف کشور، بر لزوم جدیت بیشتر شعب انجمن برای استفاده بهینه از ظرفیت های بالقوه استانها تاکید کرد. 

 امید قبادی نایب رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان نیز عدم باور به " مرگ مغزی  = با مرگ"  را مهمترین  مانع تحقق اهدای عضو در کشور دانست و گفت: در حالی که سالانه بیش از 3 هزار نفر بیمار در صف پیوند را به علت تامین نشدن ارگان حیاتی از دست می دهیم، همزمان سالانه 6 تا 7 هزار عضو سالم افراد مرگ مغزی را خاک می کنیم.

وی دلایل عدم رضایت به اهدای عضو را در دو محور "عدم باور" و "عدم تمایل" به اهدای عضو دسته بندی کرد و گفت: بررسی ها نشان می دهد که "عدم باور" از نظر کیفی علت 80 درصد موارد عدم رضایت به اهدای عضو است و عدم باور به مرگ مغزی مساوی با مرگ در این ردیف حرف اول را می زند.

وی به نقش سازنده کارت اهدای عضو در ترغیب خانواده ها به رضایت به اهدای عضو اشاره کرد و گفت: گرچه در ایران رضایت خانواده فرد مرگ مغزی برای اهدای عضو شرط اصلی است اما بررسی های آماری نشان می دهد که اگر خانواده از قصد عزیز فوت شده شان نسبت به اهدای عضو با خبر باشد، حدود 97 درصد به اهدا رضایت می دهد، در غیر اینصورت احتمال تحقق اهدای عضو فقط 48 درصد است.

در ادامه این همایش مدیران عامل 20 شعبه انجمن اهدای عضو ایرانیان از توفیقات خود در عرصه اهدای عضو و نیز موانع و مشکلات راهشان گزارش دادند.

سپس کتایون نجفی زاده مدیرعامل و آقای امید قبادی نایب رئیس و نیز مسئولان واحد های مختلف انجمن در پنل پرسش و پاسخ به سوالات  مدیران عامل شعب پاسخ و گستره حمایت های مرکز از شعب را تشریح کردند.
 
انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: انجمن اهدای عضو ایرانیان اهدای عضو آمار اهدای عضو در ایران انجمن اهدای عضو ایرانیان اهدای عضو در ایران اهدای عضو مدیران عامل نسبت به سال سال گذشته عدم باور مرگ مغزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۴۵۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل بیش از ۲۶هزار پرونده در پزشکی قانونی کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل پزشکی قانونی کهگیلویه و بویراحمد از تشکیل ۲۶ هزار و ۳۲۰ پرونده در پزشکی قانونی استان در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، کامروز امینی امروز_ پنجشنبه، بیستم اردیبهشت _ در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار کرد: در پزشکی قانونی در چهار حوزه معاینات بالینی، اجساد و آزمایشگاه و کمیسیون فعالیت می‌کنیم که منجر به مراجعات متعدد مردمی می‌شود.

وی افزود: در معاینات بالینی و سرپایی در حوزه مصدومان اهم از تصادفات، نزاع و حوادث کار در معاینات اختصاصی خانم‌ها و آقایان در مجموع در سال گذشته تعداد ۲۶ هزار ۳۲۰ پرونده در کل استان تشکیل شد.

مدیرکل پزشکی قانونی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سال‌های گذشته و در پنج سال اخیر در این حوزه نسبت به جمعیت رتبه اول کشور را داشته‌ایم که در سال ۱۴۰۲ هم همین رتبه را کسب کردیم.

وی در توضیح این آمار، تصریح کرد: تعداد ۱۷ هزار ۷۲۹ پرونده متعلق به آقایان بقیه پرونده‌ها مربوط به خانم‌ها بوده‌است.

امینی خاطرنشان کرد: در معاینات اجساد تعداد ۷۱۲ پرونده جسد در سال ۱۴۰۲ به پزشکی قانونی استان آمده که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ به میزان دو درصد افزایش داشته‌است.

وی معاینه اجساد و مرگ‌های غیرطبیعی را یک شاخص مهم دانست و گفت: خودکشی و دیگر کشی جز این آمار به حساب می‌آید که در سال ۱۴۰۲ به میزان ۵۲۱ پرونده مرگ غیرطبیعی از انواع مختلف داشتیم و نسبت به سال ۱۴۰۱ تقریباً برابر بوده‌است.

مدیرکل پزشکی قانونی به آیتم بعدی یعنی کمیسیون‌ها اشاره کرد و افزود: در کمیسیون‌ها پرونده‌های مشکل‌دار مورد بررسی قرار می‌گیرند که ۳۶۶ پرونده در سال ۱۴۰۲ مورد بررسی قرار گرفت و افزایش قابل توجهی نسبت به سال ۱۴۰۱ با ۲۹۰ پرونده داشته است.

وی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۰۵ پرونده قصور پزشکی تشکیل شده بود که ۷۱ پرونده بیشتر از سال ۱۴۰۱ بوده و این رشد ۱۰۰ درصدی پرونده‌های قصور پزشکی را نشان می‌دهد و نشان دهنده نارضایتی مراجعین بیش از گذشته بوده‌است.

امینی خاطرنشان کرد: پرونده‌های قصور دو برابر شده‌است و زنگ خطر به شمار می‌رود و علوم پزشکی باید به این مسئله ورود پیدا کند البته ۷۵ مورد تبرئه داشته‌ایم.

وی گفت: رشته‌هایی مانند گوش، حلق، بینی و زیبایی با ۲۱ مورد در صدر شکایات بوده و زنان و زایمان هم با ۱۷ درصد در رتبه دوم و دندانپزشکی با ۱۰ درصد در رتبه بعدی قرار دارد و بیشتر از همه رشته‌ها طرح شکایت از آنها کرده‌اند.

مدیرکل پزشکی قانونی استان کهگیلویه و بویراحمد به موضوع نزاع، اشاره کرد و افزود: در سال گذشته پنج‌هزار و ۸۱۹ پرونده تشکیل دادیم و افزایش ۱۰.۴ درصدی را نسبت به سال قبل آن نشان می‌دهد از این تعداد چهارهزار و ۵۲۷ پرونده مربوط به آقایان و یک هزار ۲۹۲ مورد مربوط به خانم‌ها بوده‌است.

وی تصریح کرد: در سال گذشته پنج‌هزار و ۹۱۸ نفر به عنوان مصدوم ناشی از تصادفات به ما مراجعه کردند که ۴۸۳ نفر آنها آقا و یک‌هزار و ۸۳۵ نفر آنها خانم و ۲۰ و هفت دهم درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته است.

امینی خاطرنشان کرد: در حوادث کار تعداد ۳۴۷ مصدومیت ناشی از حوادث کار داشته‌ایم که ۳۲۹ مورد آن آقای آقایان بوده و ۸.۸ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه بر روی قانون جوانی جمعیت تاکید زیادی می‌شود و مجوزات سقط جنین موضوعی حساس است، گفت: تمرکز روی این موضوع است که بدون دلیل مجوزی صادر نشود، البته قبل از این قانون ما مجوز صادر می‌کردیم که این رویکرد به دقت اعمال می‌شد تا مجوز بر اساس قانون باشد الان کمیسیونی با حضور یک قاضی، یک پزشک متخصص و ما تشکیل می‌شود و در مورد صدور مجوزها رایزنی و اعلام نظر می‌شود که در سال گذشته ۱۲۰ پرونده تشکیل و ۱۱۸ مورد مجوز سقط جنین صادر شد.

مدیرکل پزشکی قانونی کهگیلویه و بویراحمد، مجوزها را مربوط به دو مورد جنینی و مادری دانست و گفت: مردم بدانند که در صورتی جنین مشکل داشته باشد تا قبل از چهار ماهگی باید مراجعه کرده و مجوز صادر شود و بعد از چهار ماهگی دیگر نمی‌توان فرزند را به علت معلولیت سقط کرد.

وی در خصوص افزایش یا کاهش سقط جنین قانونی در استان، افزود: در سال گذشته ۱۱۸ مورد مجوز صادر شد که در سال ۱۴۰۱ به میزان ۸۷ مورد بوده و سیر صعودی داشته است.

امینی در خصوص فوت‌های ناشی از تصادفات در سال ۱۴۰۲، گفت: در این سال به میزان ۲۲۱ مورد فوت ناشی از سوانح رانندگی داشتیم که ۱۶۶ مورد آقایان و ۵۵ مورد خانم‌ها بودند و نسبت به سال قبل آن ۱۱.۲ درصد کاهش را شاهد هستیم.

مدیرکل پزشکی قانونی کهگیلویه و بویراحمد همچنین به گاز گرفتگی در سال گذشته اشاره کرد که ۱۲ مورد بوده و نسبت به سال ۱۴۰۱ به میزان ۴ برابر افزایش داشته چرا که در سال ۱۴۰۱ تنها سه نفر بر اثر گاز گرفتگی در استان جان خود را از دست داده بودند.

وی به تشریح آمار پزشکی قانونی مربوط به تعداد فوتی‌های غرق شدگی، پرداخت و گفت: در سال ۱۴۰۲، شش مورد ثبت شده و نسبت به سال قبل آن کاهش داشته است.

امینی به حوادث ناشی از کار در استان اشاره کرد و افزود: به میزان سه مورد فوتی در سال ۱۴۰۲ بوده و تغییری نسبت به سال قبل آن نداشته است.

کد خبر 752052

دیگر خبرها

  • تشکیل بیش از ۲۶هزار پرونده در پزشکی قانونی کهگیلویه و بویراحمد
  • افزایش سهم تجارت گلستان در دولت سیزدهم/ صادرات از مرز ۷۲۲میلیون دلار گذشت
  • بیمه محصولات زراعی در لرستان ۲۲ درصد افزایش پیدا کرد
  • بارش‌های بهاری تراز سدها را افزایش می‌دهد
  • اوضاع وخیم ذخایر آبی در ۱۱ استان کشور؛ آب پنج سد تهران کاهش ۵ درصدی دارد
  • تشنگی سد‌های خراسان‌شمالی با وجود افزایش بارندگی‌ها/ بهبود کشاورزی با بارندگی️
  • اوضاع وخیم ذخایر آبی در ۱۱ استان کشور/ آب پنج سد تهران کاهش ۵ درصدی دارد
  • اوضاع آب کدام استان‌ها خوب نیست؟ 
  • ۱۰ استان کشور از تنش آبی خارج شد
  • افزایش حجم آب دریاچه ارومیه به ۲.۵ میلیارد مترمکعب